Tekakor

Tekakor

Ljuvligt goda tekakor som passar utmärkt till en kopp te eller varm choklad.

Kategori: Matbröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 24 kakor.

Tid: .

Ingredienser

  • 1 liter mjölk
  • 5 dl havregryn
  • 300 g margarin
  • 2 dl socker
  • 1,5 tsk salt
  • 2 paket jäst
  • 2,75 liter vetemjöl
  • 1 dl vetekli

Tillaga så här

  1. Blanda havregryn och mjölk.
  2. Låt stå några timmar tills havregrynen svällt.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna.
  4. Gör kakor ca 8 cm i diameter och lägg på bakplåtar.
  5. Nagga tekakorna och jäs i 2 timmar.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 10 minuter.
  7. Ta ut och låt tekakorna svalna på galler under duk.

Fler bilder på Tekakor

Bild 2 av Tekakor

Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)

Jan Tegnér skrev 2022-05-30: Bra recept, men jag använde smör istället för margarin, vetekross istället för vetekli och hade i en massa kardemumma. Hade även i surdeg. Blev de bästa tekakor jag gjort.

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.3/5 (3 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Matbröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.