Vegansk rätt på kikärtor och sötpotatis med härliga smaker från lime, röd curry och kokosmjölk.
Kategori: Vegetariskt Publicerat: 2019-06-24 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4-5 portioner.
Tid: .
Ingredienser
2 msk rapsolja
2 tsk röd currypasta
1 gul lök
2 st stora sötpotatis
1 burk krossade tomater
1,5 dl vatten
400 g konserverad kokosmjölk
400 g kikärtor (utan lag)
3 msk riven ingefära
1/2 röd chili
150 gram babyspenat
1 lime
Salt
Tillbehör
Basmatiris
Tillaga så här
Skala och tärna sötpotatisen i 1x1 cm stora bitar. Finhacka löken.
Fräs finhackad lök och currypastan i rapsoljan i en gjutjärnsgryta. Blanda ner potatisen tillsammans med löken efter någon minut. Låt fräsa 3-4 minuter och tillsätt sedan tomatkrossen tillsammans med vatten. Låt detta koka upp och sänk sedan värmen. Låt grytan puttra under lock tills sötpotatisen är mjuk, ca 15 minuter.
Häll i kokosmjölk, kikärtor, riven ingefära samt finhackad och urkärnad chili. Låt allt få koka upp.
Vänd ner babyspenat och rör om. Låt allt puttra ihop några minuter och dra sedan bort från värmen.
Pressa ner limesaften från limen och rör om. Smaka av med salt.
Servera den härliga grytan med kokt basmatiris.
Fler bilder på Thaigryta med sötpotatis och kikärtor
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!