Kyckling tikka masala är en snabblagad, smakrik och saftig indisk kycklinggryta med djupa och härliga smaker. Servera tikka masalan med naan-bröd samt ris och njut av en smakrik måltid.
Kategori: Kyckling Publicerat: 2020-09-04 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4-6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
Marinad
800 g färsk kycklingfilé eller 600 g quorn-bitar
1,5 dl turkisk yoghurt
1 msk garam masala
0,5 tsk svartpeppar
2 tsk koriander finhackad
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
Tomatsås
Olja till stekning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g krossade tomater
4 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
1 msk riven ingefära
2 tsk spiskummin
0,5 tsk gurkmeja
Salt och peppar
Till servering
Naan-bröd
Jasmine-ris
Persilja (garnering)
Tillaga så här
Marineringen:
Skär kycklingfiléerna i bitar.
Blanda yoghurt och alla kryddorna till marinaden i en bunke.
Vänd i kyckling eller quorn-bitarna.
Ställ in i kylen en timme. Täck gärna så inte hela kylen luktar marinad.
Tomatsåsen:
Finhacka löken och stek den mjuk i olja i en stor gryta, gärna gjutjärn.
Tillsätt pressad vitlök, ingefära, spiskummin och gurkmeja. Fräs allting under omrörning i någon minut, men utan att det bränns vid.
Tillsätt tomatpuré och rör om.
Blanda ner kycklingen-yoghurtmarinaden (eller quorn-yoghurtmarinaden). Låt allt koka under omrörning tills kycklingen inte är rå, ca 5-10 minuter.
Blanda i krossade tomater, crème fraiche och koka upp.
Sänk värmen och låt allting puttra under lock i ca 20 min. Rör om i grytan med jämna mellanrum. Smaka av med salt och peppar.
Toppa med persilja och servera med ris samt naan-bröd.
Fler bilder på Tikka masala med kyckling
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!