Tjockpannkaka
Den klassiska pannkakan i ugn som går snabbt att laga och älskas av barnen.
Kategori:
VegetarisktPublicerat:
2012-04-05Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 3,75 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 9 dl mjölk
- 4 ägg
- 4 msk margarin
- Långpanna, ca 30x40cm
Till servering- Sylt och grädde eller gräddglass
Tillaga så här
- Sätt in långpannan i den kalla ugnen och sätt den på 225 grader.
- Blanda vetemjöl, salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa till en jämn smet.
- Blanda ner resten av mjölken.
- Knäck äggen och häll ner dem. Vispa smeten jämn.
- Klicka ut margarinet på långpannan inne i ugnen och låt det smälta.
- Ta ut långpannan. Fördela margarinet jämnt över bottnen av långpannan.
- Häll ner pannkakssmeten i långpannan. Sätt in i mitten av ugnen. Grädda tills pannkakan stannat, ca 25 minuter.
- Ta ut ugnspannkakan och skär den i bitar.
- Servera ugnspannkaka med sylt och grädde eller glass.
Fler bilder på Tjockpannkaka
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar