En klassisk fiskrätt som är enkel att göra och passar hela familjen - även de som inte är så förtjust i tonfisk.
Kategori: Fisk Publicerat: 2013-08-19 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
50 gram margarin
2,5 msk vetemjöl
3,5 dl mjölk
175 gram riven ost
1 burk tonfisk
350 gram makaroner
2 dl gröna ärtor (frysta)
0,5 dl ströbröd
3 krm salt
1 krm svartpeppar
Tillaga så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka makaronerna al dente enligt instruktionerna på paketet. Tillsätt de frysta ärtorna när det återstår någon minut.
Gör såsen. Smält margarinet i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken udner omrörning. Koka upp såsen och låt den koka några minuter. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt det mesta av den rivna osten. (Spara lite till garneringen.) Krydda med salt och peppar och blanda till sist ner tonfisken.
Häll makaronerna och ärtorna i en ugnsfast form. Häll sedan tonfisksåsen jämnt över makaronerna. Tillsätt resterna av den rivna osten och strö till sist över ströbrödet.
Grädda i 200 grader i ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
Låt gärna stå 10 minuter innan servering. Servera med en fräsch sallad.
Fler bilder på Tonfisklåda
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!