Tonfisklåda

Tonfisklåda

En klassisk fiskrätt som är enkel att göra och passar hela familjen - även de som inte är så förtjust i tonfisk.

Kategori: Fisk
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 50 gram margarin
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 3,5 dl mjölk
  • 175 gram riven ost
  • 1 burk tonfisk
  • 350 gram makaroner
  • 2 dl gröna ärtor (frysta)
  • 0,5 dl ströbröd
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka makaronerna al dente enligt instruktionerna på paketet. Tillsätt de frysta ärtorna när det återstår någon minut.
  3. Gör såsen. Smält margarinet i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken udner omrörning. Koka upp såsen och låt den koka några minuter. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt det mesta av den rivna osten. (Spara lite till garneringen.) Krydda med salt och peppar och blanda till sist ner tonfisken.
  4. Häll makaronerna och ärtorna i en ugnsfast form. Häll sedan tonfisksåsen jämnt över makaronerna. Tillsätt resterna av den rivna osten och strö till sist över ströbrödet.
  5. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
  6. Låt gärna stå 10 minuter innan servering. Servera med en fräsch sallad.

Fler bilder på Tonfisklåda

Bild 2 av Tonfisklåda

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.3/5 (3 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Fisk

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.