Toscakakan är god och enkel att baka. En saftig sockerkaka toppad med mandelglasyr.
Kategori: Fikabröd Publicerat: 2020-03-12 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 10 bitar.
Tid: .
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl grädde
Mandelglasyr
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandelspån
Tillaga så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull eller mikro och låt det svalna.
Häll ägg och socker i en bunke och vispa till det blir luftigt.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i ägg-socker-blandningen. Rör även ner smöret och grädden.
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter. Häll smeten i formen.
Grädda toscakakan i nedre delen av ugnen i 175 grader cirka 20-25 min.
Medan toscakakan gräddas förbereds glasyren. Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjöl, socker, mjölk och mandelspån. Värm glasyren under försiktig omrörning tills alltsammans uppnått kokpunkt och blivit lite tjockare.
Ta ut kakan ur ugnen och bred glasyren jämnt på toppen. Det är viktigt att kakan inte är för lös, eftersom glasyren då faller ner i kakan.
Sätt in toscakakan i mitten av ugnen och grädda ytterligare cirka 15 min eller tills den fått fin färg. Låt kakan svalna.
Fler bilder på Toscakaka
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!