Tzatziki
En tzatziki rör du snabbt ihop och den passar till många olika rätter, t.ex. grillat kött, sallad eller kyckling.
Kategori:
SåserPublicerat:
2011-05-29Uppdaterat:
2024-08-08Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- En halv gurka
- 0,5 tsk salt
- 3 dl youhurt (naturell, grekisk eller turkisk)
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 tsk torkad oregano
- Svartpeppar
Tillaga så här
- Skölj gurkan och riv den på den grova sidan av rivjärnet. Lägg i en större sil och strö över salt.
- Blanda runt och låt stå i silen i ca 15 minuter.
- Blanda yoghurt, pressad vitlöksklyfta och oregano.
- Pressa ur all vätska ur gurkan mot silens nät.
- Rör ner den rivna gurkan i yoghurten och smaka av med svartpeppar.
- Låt gärna denna tzatziki stå och dra ett par timmar i kylskåp så sätter smakerna sig ordentligt.
- Servera tzatzikin som sås eller dressing till huvudrätten!
Variation:
Byt ut oreganon mot 2 tsk färsk dill och 0,5 dl russin.
Fler bilder på Tzatziki
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar