En smakrik och lättlagad rätt med ugnsrostad gnocchi, knaprig bacon och färska grönsaker. Toppad med balsamvinäger och riven ost för en extra touch. Perfekt för en snabb och god middag!
Kategori: Kött Publicerat: 2025-02-24 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
350 g gnocchi
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 krm chilipulver
1 krm oregano
1 krm basilika
1 krm salvia
1 krm vitlökspulver
140 g bacon
2 tomater
1 lök
½ zucchini
2 vitlöksklyftor
1 msk balsamico (balsamvinäger)
30g bladspenat
50g Krämig pestodressing
20g finriven parmesanost
Tillaga så här
Sätt ugnen på 220 grader.
Koka gnocchi 4 minuter i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet i ett durkslag.
Lägg gnocchi på en bakplåtspapperklädd plåt och blanda med olivolja. Blanda paprikapulver, salt, chili, oregano, basilika, salvia och vitlökspulver i ett glas och strö det sedan över gnoccin. Rör om. Rosta i ca 20 minuter tills de är spröda.
Stek bacon i en torr panna på medelhög värme i ca 5 minuter tills det är gyllene. Lägg baconet på en tallrik klädd med flera lager hushållspapper som suger upp fettet.
Skär zucchini, tomat och lök i bitar. Hacka eller pressa vitlöken.
Stek lök och zucchini i en panna med lite olivolja i 4-5 minuter. Tillsätt vitlök, tomat och balsamvinäger och låt steka i 1 minut.
Servera gnocchi, grönsaker och bacon varmt och toppa med sköljd bladspenat och lite riven parmesanost. Ringla lite extra balsamico, om så önskas.
Fler bilder på Ugnsrostad gnocchi och bacon med grönsaker
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!