Lättlagad och snabb vaniljsås som smakar precis som vanligt.
Kategori: Efterrätt Publicerat: 2011-11-08 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
2 msk socker
1 msk potatismjöl
4 dl mjölk
1 ägg
2-3 msk vaniljsocker
Tillaga så här
Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en tjockbottnad kastrull.
Värm på svag värme tills såsen tjocknat. Vispa hela tiden för såsen får inte koka - då stelnar ägget och såsen skär sig!
Blanda ner vaniljsockret.
Häll gärna upp i ett annat kärl och låt svalna. Rör om då och då så att det inte bildas en hinna. Blir såsen för tjock går det bra att späda med ytterligare 0,5-1 dl mjölk.
Servera till efterrätter såsom pajer eller fruktsallad.
Tips!Blanda med mindre mjölk så blir det vaniljkräm istället.
Fler bilder på Vanlig vaniljsås
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!