Vegetarisk quorngryta med ris
En snabb allt-i-ett-gryta med quorn och ris som är god, nyttig och som alla gillar.
Kategori:
VegetarisktPublicerat:
2011-05-27Uppdaterat:
2022-02-15Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4-6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- Riset:
- 3 dl vanligt långkorning ris
- 0,5 tsk salt
- Köttgrytan:
- 1 stor lök
- 2 msk smör
- 1 tsk curry
- 2 krm paprikapulver
- 300 g Quornfärs
- 1 vegetarisk buljongtärning
- 3 dl vatten
- 1 msk chilisås (eventuellt)
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 krm italiensk salladskrydda
- 2 dl djupfrysta ärtor
Tillaga så här
- Koka riset med saltet enligt förpackningens anvisningar.
- Skala och hacka lök.
- Smält smöret i en gjutjärnsgryta eller annan stor kastrull.
- Tillsätt curry och paprikapulver i margarinet.
- Fräs löken i smörblandningen på medelvärme. Rör med trägaffel.
- Höj värmen och smula ner quorn-färsen.
- Tillsätt buljongtärningen och häll på vatten så det blir en sås.
- Låt såsen småkoka i 5 minuter.
- Smaksätt med chilisås, salt och kryddor.
- Tillsätt ärtorna.
- Blanda ner riset i grytan och rör om.
- Servera direkt ur grytan!
Fler bilder på Vegetarisk quorngryta med ris
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar