Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Recept på fräscha vietnamesiska vårrullar med kyckling. Lätta att ta i handen och dippa i goda såser.

Kategori: Kyckling
Publicerat:
Uppdaterat: 2019-12-10
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

Marinad och dipsås, Nuoc cham
  • 2,5 st lime
  • 5 msk strösocker
  • 0,5 dl fisksås
  • 1 dl kokande vatten
  • 1 röd chili
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
Jordnötssås
  • 1,5 dl Hoisinsås
  • 75 g Jordnötter
  • 1/2 st lime
  • 2,5 msk vatten
Kycklingbitar / tofubitar
  • 800 g Kycklingfilé + 2 msk olja
  • (eller 500 g naturell tofu)
  • 4 msk ljus soja (Kikkoman)
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk risvinäger
Vårrullar
  • 3 st morötter
  • 0,5 st gurka
  • 3 stjälkar salladslök
  • 150 g böngroddar
  • 50 g isbergssallad
  • 1 kruka koriander
  • 2 st avocado
  • 100 gram risnudlar
  • 16 st rispapper

Tillaga så här

  1. Gör såsen: Blanda urkärnad finhackad chili och pressad vitlök i en skål med sockret och häll över det kokande vattnet. Tillsätt fisksås och limesaft och rör tills sockret har löst sig. Låt gärna stå i kylen i 30 minuter.
  2. Gör jordnötssåsen: Blanda Hoisinsås, grovhackade jordnötter, saft av lime samt vatten i en skål.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. Skär dem gärna i 5 cm långa bitar.
  4. Skär gurkan i tunna stavar, ca 5 cm långa. Skala morötterna och skär dem i likadana stavar. Skär salladslök i tunna slantar. Skär avokado i tunna skivor. Strimla isbergssalladen. i Lägg alla grönsaker i små skålar. Häll ett par matskedar av marinaden över morötterna och rör om.
  5. Här väljer du om du vill göra kyckling eller tofu. Blanda marinaden till kycklingen / tofun i en skål. Skär kycklingen i mindre bitar och häll ner den eller tofu i marinaden och rör om. Låt stå minst 30 minuter. Om tofu så är den klar nu. Om kyckling så stek den i en stekpanna i oljan. Häll sedan upp i en serveringsskål.
  6. Doppa ett rispapper i kallt vatten i t.ex. en djuptallrik, ta upp det och lägg det på en tallrik. Lägg innehåller i vårrullen i mitten på rispappret. Vik in kanten på rispappret från både vänster och höger och rulla sedan ihop till en vårrulle.
  7. Servera vårrullarna med dippsåserna.

Fler bilder på Vietnamesiska vårrullar

Bild 2 av Vietnamesiska vårrullar

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.