Semlor

Semlor

Enkelt recept på stora semlor med krämig mandelmassa.

Kategori: Fikabröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 20 stora semlor.

Tid: .

Ingredienser

Semlebullar
    1 sats deg till vetebullar
      Fyllning
      • 250 g mandelmassa
      • 9 dl vispgrädde
      • 2 dl florsocker
      • 3-5 dl mjölk

      Tillaga så här

      1. Gör bullarna enligt receptet till vetebullarna på länken ovan. Fördela degen till 20 runda bullar.
      2. När bullarna svalnat så skärs ett lock på varje bulle av. Gröp ur ca 2 msk från mitten på bullarna. Lägg de urgröpta bullresterna i en liten bunke.
      3. Blanda mandelmassa med bullresterna. Tillsätt mjölken för att få det mer löst. Börja med den mindre mängden och sluta när du fått en lagom konsistens. Den får inte vara för lös konsistens så att det rinner.
      4. Fördela mandelmassan i de urgröpta hålen på alla semlebullar.
      5. Vispa vispgrädden med 1 dl florsocker. Fördela vispgrädden över semlorna.
      6. Lägg på locken. Sikta florsocker över med hjälp av en sil.

      Fler bilder på Semlor

      Detta recept har inga fler bilder.

      Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

      Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

      Skicka kommentar

      Säkerhetskod Kod:

       

      Dela detta recept

      Sätt betyg

      • Just nu 4.00/5
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Betyg: 4.0/5 (1 röst)

      Fler recept i denna kategori

      Se alla recept i Fikabröd

       

       


       

      Tack

      Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.